خانه ⁄ اخبار ⁄ گام دوم انقلاب اسلامی با مؤمنان انقلابی تراز

گام دوم انقلاب اسلامی با مؤمنان انقلابی تراز

یادداشتی از حجت‌الاسلام والمسلمین سعید صلح‌میرزایی:

پرچم انقلاب اسلامی ایران با هدف بلند دستیابی به پیشرفت معنوی و مادّی و به تعبیر قرآن کریم «حیات طیّبه» به اهتزاز درآمد و برای خود پنج مرحله را متصوّر کرد:
1- سرنگون کردن نظام منحوس شاهنشاهی در ایران
2- نهادسازی و ساختارسازی براساس قانون اساسی
3- اسلامی کردن دولت به معنای عامّ آن که شامل تمامی نهادهای حکومتی میگردد.
4- اسلامی کردن جامعه
5- ایجاد تمدّن اسلامی
براین اساس بطلان این توهّم معلوم میگردد که انقلاب اسلامی را منحصر به مرحله‌ی اوّل میداند و پس از آن، سخن از تمام شدن دوران انقلاب می‌رانَد.
رهبر معظّم انقلاب اسلامی (مدّظلّه) در بیانیّه‌ی گام دوّم انقلاب بر این امر تأکید میکنند: «انقلاب اسلامی پس از نظام‌سازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمیبیند، بلکه از نظریّه‌ی نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند. … و بدانید که اگر بی‌توجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهه‌هایی از تاریخ چهل‌ساله نمیبود -که متأسّفانه بود و خسارت‌بار هم بود- بی‌شک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت.»
از بهمن سال 57 دو گفتمان در محافل اجتماعی ایران اسلامی ایجاد گردید: گفتمان انقلابی و گفتمان ضدّ انقلاب. با روی آوردن گفتمان ضدّ انقلاب به اعمال خشونت‌بار و تروریستی، این جریان از صحنه‌ی حضور و مواجهه‌ی علنی در داخل کشور به کناری رفت و یا به خارج از کشور گریخت یا در پوشش نفاق، پنهان شد.
از سال 57 تاکنون، نیروهای انقلابی توانسته‌اند با رشادت و فداکاری خود، پیشران تفکّر انقلابی در مسیر تحقّق اهداف نهضت امام خمینی (قدّس‌سرّه) باشند. چه در عرصه‌ی تثبیت ساختارها و نهادهای حکومتی، چه در مسیر مبارزه با تحرّکات جدایی‌طلب، چه در مقابله با جریان تروریسم ضدّ مردمی پیروان رجوی، چه در عرصه‌ی دفاع مقدّس از تمامیّت ارضی کشور، چه مقابله با کودتاها و چه در عرصه‌ی سازندگی و مقابله با تفکّرات منحرف دوران اصلاحات.
اگرچه که گاهی با لقب حزب‌اللهی، گاهی ولایی، گاهی بسیجی، گاهی جبهه‌ای و گاهی اصولگرا خوانده شده‌اند. رهبر معظّم انقلاب اسلامی (مدّظلّه) از سال 1390 با درک موقعیّت حسّاس کشور و صفحه‌ی‌آرایی دشمن و نیاز مضاعف کشور برای گذر از این مشکلات با نیروی مؤمنان انقلابی و با احساس کم‌توجّهی به نیروهای انقلابی در دیدگاه برخی از مسئولان، با پررنگ کردن گفتمان انقلابی و تقویت جریانهای انقلابی پرداختند.
در آغاز گام دوّم انقلاب اسلامی، این معنا ضروری‌تر به نظر میرسد و از این رو است که معظّمٌ‌له با خطاب قرار دادن جوانان به عنوان مخاطبان اصلی بیانیّه‌ی خود، حرکت پیش رو را ترسیم میکنند:
«این سخنان در قالب سیاستها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایسته‌ی آن، چشم امید به شما جوانها است؛ و اگر زمام اداره‌ی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ ان‌شاءالله.»

«مؤمن انقلابی» از تعابیری است که اگر تعریف درست و جامعی از آن ارائه نشود، ممکن است کج‌فهمی‌هایی را در خود ایجاد کند. بهترین منبع برای یافتن تعریف صحیح که قاعدتاً با استقصای ویژگی‌های انقلابی به دست می‌آید، مراجعه به بیانات حضرت امام خمینی (قدّس‌سرّه) و رهبر معظّم انقلاب اسلامی است. با مراجعه به بیانات این دو بزرگوار میتوان فهمید که ویژگی‌های مؤمن انقلابی به دو دسته‌ی باورها و شناختها و رفتارها و کنشها تقسیم میگردد.
باورها و شناختها را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: باورهایی که هر انسان مسلمان و مؤمنی باید داشته باشد، همچون باور به توحید، باور به کامل بودن اسلام، باور به سنّتهای آفرینش و باورها و شناختهایی که وجه امتیاز مؤمنان انقلابی است. مثل باور به شعار «ما میتوانیم»، باور به شعار «نه شرقی و نه غربی»، شناخت تاریخ معاصر، شناخت دشمن و ….
البتّه به‌گونه‌ای میتوان پایه و اساس تمام باورها و شناختهای انقلابی را در باورهای دینی یافت.
رفتارهای مؤمن انقلابی را نیز میتوان به چهار بخش تقسیم نمود:
1- رفتارهای دینی و اخلاقی مثل اتّکال و توکّل به خدا، تلاش برای زمینه‌سازی ظهور امام زمان (علیه‌السّلام)، فداکاری و ایثار و …
2- رفتارهای انقلابی مثل کوشش برای برپایی تمدّن اسلامی، گوش سپردن به فرمانهای رهبر، داشتن جاذبه و دافعه، حضور بهنگام در صحنه و …
3- رفتارهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی: همچون مقابله با تهاجم فرهنگی، سرلوحه قرار دادن عمل به قانون، حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه، انجام کار فرهنگی تمیز و خودجوش، تحکیم روابط خانوادگی و …
4- رفتارهای اقتصادی و خدماتی همچون تلاش برای آبادانی کشور، قدم نهادن در مسیر خودکفایی کشور، تقویت تولید ملّی و …
در یک پژوهش که در بیانات انجام شده است، به 50 رفتار و 18 باور مربوط به مومن انقلابی دست یافته شده است. امید است با ایجاد و حفظ ویژگی‌های انقلابی و ترویج آن، بتوان شاهد رسیدن انقلاب اسلامی به اهداف بلند خود و در نهایت جامعه و تمدّن آرمانی اسلامی بود.
جهت مطالعه‌ی بیشتر در این زمینه به کتاب «انقلابی تراز» مراجعه گردد.

لینک مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *